William började tidigt sin karriär med en personlig blogg och som ett av våra allra första YouTube-fenomen med sina humoristiska sketcher där han delade med sig av sin vardag.

 

Framgången på YouTube ledde till att SVT hörde av sig och snart var William handplockad och karriären igång.

 

Som skådespelare har vi sett William Spetz i bland annat Scener Ur Ett Tonårsliv, Hoppas Farfar Dör, Solsidan, Andra åket, Filip och Mona (skapad av William själv tillsammans med Anna Granath) samt Netflix-serien Störst Av Allt.

 

William fick oerhört fint mottagande för sin egen succéshow Mormor jag vet att du är i himlen men har du tid en stund? som hade premiär 2016 på Scalatetatern i Stockholm. Föreställningen, som var en kombination av en självbiografisk berättelse och en kärlekshyllning till hans mormor, fortsatte som en omfattande turné och hyllades av såväl publik som press.

 

2016 var William Spetz programledare för Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi och 2018 ledde han Musikhjälpen tillsammans med Daniel Adams-Ray och Farah Abadi.

 

2019 gjorde William en bejublad regidebut med Shirley Clamps succéföreställning 20 år på scen om man avrundar uppåt parallellt med sina många uppdrag som skådespelare.

 

Han har även gjort ett mycket uppskattat sommarprat i P1 samt medverkat i flertalet produktioner på Sveriges Radio.