THE MAMAS är en grupp sångerskor som fick sin början ihop när de handplockades för att sjunga backing vocals till John Lundvik vid hans framträdande i svenska Melodifestivalen 2019 med bidraget ”Too late for love”. 
 
Resultatet blev slående, inte bara för John utan även för THE MAMAS när de sjöng hem vinsten i finalen på Friends Arena. Detta efter att bidraget fick högsta poäng, inte bara av publiken, utan också av samtliga medverkande juryländer vilket aldrig tidigare inträffat. Ett historiskt ögonblick. 
 
Därigenom fick THE MAMAS följa med John Lundvik för att representera Sverige i ESC 2019 som gick av stapeln i Tel Aviv och resulterade i en Topp5-placering!
Idag är THE MAMAS officiellt en grupp på 3 sympatiska superdivor med talang utöver det vanliga! Sången är magi. Likaså scennärvaron. De har en ”superstar-output” som är svårslagen. Den fjärde medlemmen Paris Renita lämnade gruppen för egna solouppdrag efter åtagandet 2019 med John. Idag finns hon som resurs och bollplank för gruppen när det behövs. Paris är också den av medlemmarna som med stor fingertoppskänsla valde ut de olika sångerskorna på Johns uppdrag. Något hon gjorde fantastiskt bra får man lov att säga.
Nedan mer information om var och en av medlemmarna i THE MAMAS.

 

ASH HAYNES

Ash Haynes är amerikansk medborgare, från Washington D.C. 1996 inledde hon som 8-åring sin artistkarriär. Under åren har soul, r&b, gospel och country blivit hennes musikaliska fokus.

Ash har turnérat med stora amerikanska stjärnor och namn som t.ex. The Barrett Sisters, countryartisten The Zack Brown band, R&B-artisten Glenn Jones och Tony Terry för att nämna några. Ash är en superstar i amerikansk förpackning.

 

LOULOU LAMOTTE

Loulou har med sin stora soulfulla popröst röst sjungit och underhållit i många olika sammanhang och samarbetat med många andra stora artister. Hon har ett Idoldeltagande i bagaget där hon för många blev en stor favorit. Loulou skriver låtar både till sig själv och andra och hennes kärlek till musiken är djup. Hon har haft äran att medverka med Malmö symfoniorkester, något hon beskriver som en barndomsdröm som gick i uppfyllelse och i Skåne är hon på hemmaplan och har en stark förankring på underhållningsscenerna runt om.

 

DINAH YONAS MANNA

Dinah har sin bakgrund inom jazz, soul, gospel och hip hop.

Under de senaste åren har hon jobbat med många svenska och internationella storstjärnor. Bl.a. Katy Perry (studio), John Lundvik (mello-19) Jerry Williams (turné/show), Jonas Gardell (show/turné/mello-18), Jenny Wilson (turné/studio), Kristin Amparo (turné/TV), Nina Persson & A-Camp (live/TV), Eric Saade, Blacknuss, Rigo Pencheff, Syster Sol, Asha Ali, Lill Lindfors, Jocelyn Brown, Andreas Lundstedt, Timbuktu, Vincent Pontare & Beatifics, Music Is the Weapon m.fl.

Dinah har varit yrkessångerska i närmare 20 år, körledare i 10 år och hon jobbar även som låtskrivare. Under åren har hon fått många TV-meriter och hon hittas på Spotify både som solo- och körsångerska.

 

PARIS RENITA
Paris är ursprungligen från Washington D.C. och har bott över halva sitt liv i Sverige. Paris är en flitigt anlitad sångerska som har samarbetat med stora stjärnor som Mary J. Blige, Robyn, Tityo, Anastacia, Björn Skifs m.fl. Efter deltagandet i Eurovision Song Contest med John Lundvik valde Paris att ta ett steg tillbaka och hoppade av framtida uppdrag med gruppen, till förmån för egna solouppdrag.