Stefan Nykvist är är sångaren som kan mäta sig med de stora internationella namnen – en av Sveriges absolut bästa röster.

Han är en av landets mest eftertraktade sångare och har samarbetat med de flesta av landets främsta artister i mängder av olika produktioner, allt ifrån turnéer och shower till Melodifestivalen.

Även större produktioner och galor med internationella artister har engagerat Stefan och han har jobbat med världsartister som t ex Liza Minnelli och the Temptations när delar av den legendariska Motown-gruppen var på Sverigebesök.

Stefan Nykvist har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Forever Plaid och Ted Gärdestad-hyllningen Sol, Vind och Vatten på Chinateatern i Stockholm.

Hösten 2011 medverkade han i Carolas show Elvis, Barbra & Jag på Tyrol i Stockholm, en krogshow med fina recensioner dit Stefan handplockades personligen och även hade egna soloinslag.

Säsongerna 2012-2014 kunde vi hitta honom på Göta Lejon där han medverkade i succéproduktionen Jesus Christ Superstar, rockoperan med Ola Salo, Fred Johanson och Janne Åström i spetsen.

Stefan Nykvist medverkade i den hyllade Chess in Concert som turnerade under 2015, en välrenommerad konsertversion med solister som Sarah Dawn Finer, Gunilla Backman och Anders Glenmark. Stefan ingick i popkören och gjorde även soloinslag som The Arbiter för vilka han personligen fick fina recensioner;

”Då är körsångaren Stefan Nykvists gästspel som The Arbiter en vokalt sett mer komplett stilstudie av både klös och slipad nonchalans.”
– Johanna Paulsson DN Kultur

”En jag vill lyfta fram extra är Stefan Nykvist, som egentligen tillhörde popkören tillsammans med Anette Belander och Therese Löf Amberg, men som även gjorde den mindre, men naggande goda rollen som The Arbiter, han vill jag se och framför allt höra mer av.”
– Jennie Backman, MusikalNet

Sedan 2014 har han varit ordinarie sångare i det hyllade livebandet i tv-succén Let´s Dance. 

Han har sjungit in ledmotiv till filmer, medverkat i flertalet underhållningsprogram, bland några kan nämnas Singing Bee, Bingolotto, Sommarkrysset och Nyhetsmorgon.

Stefan har en otrolig röst och är en artist som på ett självklart och moget sätt står stadigt på scenen. Med värme och charm bjuder Stefan på allt ifrån ösiga rocklåtar, via skön soul, till smäktande toner. Han är en oerhört mångfacetterad artist som håller högsta klass i alla genrer.