LaGaylia Frazier sågs som ett underbarn när hon i tidig ålder började spela klassiskt piano hemma i Florida, USA. Som tonåring övergav hon pianot och satsade på sången. Från en lovande artistkarriär på Floridas klubbscener, som öppningsakt i bl.a Las Vegas för den kända amerikanske komikern Don Rickles och med en sångroll i filmen Specialisten, kom hon till Sverige och slog igenom i ”Rhapsody in Rock” 1999. Hon förälskade sig både i Sverige och i svensk pojkvän och flyttade till Sverige 2001.

LaGaylia’s historia började i en musikalisk familj i Miami med far Hal Frazier som också är artist och sångare. Genom lokala musikklubbar och radiostationer i Florida började hon bygga sitt rykte. Hon uppmärksammades snart av den legendariske artistmanagern Eliot Weisman som i sitt artiststall också representerade Liza Minnelli, Sammy Davis Jr. Och Frank Sinatra. Hon handplockades att sjunga på ett flertal spår i filmen Specialisten och framträder även i filmens öppningsscen. En remix av låten Shower me with Love från samma film nådde plats 12 på amerikanska Billboard Dance Chart.

I Sverige sågs LaGaylia för första gången på sommarturné med Rhapsody in Rock 1999.

Allt sedan flytten till Sverige 2001 fick LaGaylia en omedelbar och varm kontakt med den svenska publiken vilket gjort henne ett känt namn i det lilla men välkomnande landet.

Hon har även medverkat i musikalen West Side Story i rollen som Maria, först på Malmö Opera- och Musikteater 2003 och tio år senare på Stockholms Stadsteater.