Låtskrivaren som fick sitt genombrott som artist i Melodifestivalen 2018 när han med sin låt My Turn sjöng sig rakt in i folkets hjärtan och röstades direkt vidare till final där han sedan slutade på en fantastisk tredjeplats som årets stora skräll.

 

2019 lyckades han toppa den prestationen med nya låten Too late for love som även den tog John direkt till final. Låten fick en enorm uppmärksamhet och gick raka vägen upp på Top 50 Sweden samt adderades av flertalet stora radiokanaler. I finalen på Friends Arena slutade Too late for love på xx plats.

 

OM ARTISTEN JOHN LUNDVIK

Efter genombrottet i Melodifestivalen 2018 fick John ett spännande och hektiskt år. TV-framträdande vid Nationaldagen i SVT, tillika Victoriadagen, följt av Sommarkrysset och Lotta på Liseberg blandat med egna spelningar och turnéer. Redan i början av året 2019 var John kontrakterad för medverkan i en av Sveriges största sommarturnéer Diggiloo, samt aktuell för en stor kommande julturné. Det finns i skrivande stund även planer för en turné i eget namn.

 

John Lundvik har genom åren samarbetat med flertalet stora svenska och internationella artister. Han är allt annat än en nykomling i musikbranschen men sågs av många för första gången våren 2013 när han medverkade i SVT:s Så Ska Det Låta tillsammans med Jasmine Kara. Han har sedan dess medverkat i programmet inte mindre än fyra gånger!

 

I samband med det stora firandet av Drottning Silvias 70-årsdag fick John det ärofyllda uppdraget att medverka i hyllningskonserten under direktsändning från Oscarsteatern i Stockholm.

 

2014 öppnade John också Nationaldagsfirandet från Skansen där han sjöng duett tillsammans med Lill Lindfors och samma år medverkande han även i det direktsända nyårsprogrammet från samma scen där han uppträdde tillsammans med bl a Charlotte Perrelli.

 

På Victoriadagen 2015 var John en av de utvalda att uppträda till Kronprinsessan Victorias ära. Där framförde han bl a sin egen låt Friday, Saturday, Sunday för såväl kungahuset på plats på Öland som för de svenska TV-tittarna. John medverkade även 2018.

 

John Lundvik är en oerhört säker sångare som med innerlighet och stor musikalitet höjer nivån på den svenska musikscenen.

 

OM LÅTSKRIVAREN JOHN LUNDVIK

Som låtskrivare fick John sitt stora genombrott och erkännande 2010 efter att tillsammans med Jörgen Elofsson skrivit Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopsgåva When You Tell The World You’re Mine. Låten framfördes av Björn Skifs och Agnes och kom att nå stora framgångar på Svensktoppen.

 

I Melodifestivalen 2014 gick John direkt till final som ensam upphovsman till Anton Ewalds bidrag Natural.

 

I mars 2016 blev det offentligt att John även kom att skriva musik till den amerikanska succéserien Empire.

 

Samma år blev det John som gjorde den officiella OS-låten All About the Games.

 

2019 tävlar även Johns låt Bigger Than Us för UK i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Låten framförs av den brittiska artisten Michael Rise och låten är skriven av John tillsammans med Jonas Thander Laurell Barker och Anna-Klara Folin.

 

På Johns meritlista finns även filmmusik till bland annat Snabba Cash och låtar till artister som Sanna Nielsen och Isac Elliot.