Sångerskan och låtskrivaren Jasmine Kara släppte sitt debutalbum sommaren 2010 och slog med dunder och brak igenom med hitlåten In The Basement – en grym kombination av klassisk old school blues och R&B, kryddad med Jasmines uttrycksfulla röst.

Debutplattan Blues Ain´t Nothing But a Good Woman Gone Badinnehöll traditionella blueslåtar tidigare inspelade av storheter som Etta James m.fl. och fick ett varmt mottagande av såväl publik som rescencenter.

Jasmine har turnerat i USA, Japan och England och rest världen över för samarbeten med producenter och låtskrivare. Hon har uppträtt på Grammsigalan och vi har kunnat se henne i flertalet av Sveriges största tv-program som Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och Sommarkrysset.

Jasmine Kara står för det moderna och glädjefyllt kaxiga och överger aldrig sin grundkärlek till musiken. Hon är en artist med härlig utstrålning som tillför glädje och musikalitet. Hon sjunger med lätthet allt ifrån modernare hits av Beyoncé till sköna klassiker av Aretha Franklin och andra soul- och blueshits tillsammans med sina egna hits.