Blacknuss är ett av Sveriges bästa liveband!

De är hetare än någonsin med mängder av partyspelningar året runt, samtidigt som de är en institution i svenskt musikliv.

De kan med fördel bokas ihop med en gästartist, bland några kan nämnas Stephen Simmonds, Titiyo och Eric Gadd.

På anrika jazzklubben Fasching i Stockholm lades grunden till vad som skulle komma att bli ett av Sveriges främsta musikerkollektiv. Martin Jonsson och Conny C. Lindström startade här klubben Blacknuss (döpt efter ett album av Rashaan Roland Kirk). Martin tillsammans med Christian Falk (legendarisk musiker och producent) utgjorde hjärtat och Sverige väcktes ur sin dvala och fick lära känna äkta club- och soulmusik.

När det sedan blev dags att gå in i skivstudion bjöd Martin och Christian in artister och musiker som gästat på klubben. Många av landets främsta musiker hamnade därmed i samma rum och bland några kan nämnas gitarristen Mattias Torell, Desmond Foster, Esbjörn Svensson, Goran Kajfes och Per “Ruskträsk” Johansson. Som om detta inte var nog lades grädden på moset i och med sångare som t ex Lisa Nilsson, Stephen Simmonds, Titiyo, Jennifer Brown, Robyn och Viktoria Tolstoy.

Medlemmarna har varierat under åren och så även musikstilarna och soundet. Via jazzig klubbmusik, disco och funk har succéerna fortsatt för att idag mer luta åt R´n´B, soul och skön partymusik. Martin Jonsson är kaptenen som styr skutan och ser till att bandet hänger med i tiden – utan att tappa det typiska groovet som kommit att bli deras signum.

Album

  • Made in Sweden (1994)

  • Allstars (1996)

  • 3 (2000)

  • Gold (2004)

  • Blacknuss & Norrbotten Big Band on Tour (2006)